Dec 30, 2013

AZAM BARU???

sooooooo cliche kan.. every year kot asyik dok ber azam baru je..tapi tak pernah tercapai. Well, kita as muslim sebenarnya tak elok nak celebrate new year bagai ni, better sambut hijrah kan. but it is not a sin pun kalau kata nak ada azam tiap-tiap hari pun. untuk aku, kedatangan 2014 bemaksud umur baru, umur semakin semakin bertambah tapi persoalan nye, adakah seiring peningkatan usia bertambah jugak ke amalan kebaikan aku? huhuhu..yang ni bila fikir balik, banyak nye aku lalai, tak hargai masa sebaik mungkin. 
so as in now, even tak masuk 2014 pun lagi, dah kena berubah ke arah lebih baik, well susah nak berubah bila dah jadi darah daging kan. but better slow than never. 


Add caption

here we go;

2014
  • harap dapat tingkatkan amal ibadat, amal jariah, kurangkan dosa yang tak patut tu.
  • kurangkan sifat lalai, buang masa, manage masa betul-betul.
  • jaga kesihatan..eat healthy food..3L plain water..workout..etc
  • siapkan keje a.s.a.p
  • berjimat cermat...saving for future :)








  • .travel????
  • kawen??
  • anak??
  • rumah??
and the list goes bla...bla..bla

the key is be better each day, each second. 

p/s:::all yang yellowish tu, berkurun lagi kot nak tercapai, even sedar diri umur patut anak dah 2..hahaha..

Oct 4, 2013

RHB Friday Special

RHB Friday Specials is BACKKKKKKKKKKK


berbaloi-baloi. aku memang BIG FAN of benda-benda ala "buy 1 free 1" nih. hehe. Promo valid till 27th december 2013.





p/s:: aku sendiri pun tak sempat try bende alah ni. huhu

LAC Taut White by GNC




Salam semua,

Penah dengar tak Taut White (TW) ni? Tak ramai yang tahu sangat produk ni unless you are big fan of GNC like me. hehe. Im kind of obsess about beauty, if ada produk baru tangan tu gatal je nak beli. Actually aku dah lama giler kot beli bende alah ni tapi belum sempat minum lagi. Okey I admit it, bukan belum sempat minum tapi sebenarnya ni penyakit kemalasan aku. Aku ni memang suka beli benda-benda buat stok je. hehe. pakainye asyik on off je. TW ni aku beli 2 kotak, 1 kotak ada 30 sticks. 

 ni lah rupa TW tu


Harga asal without membership RM138.9. Tapi if korang member GNC akan dapat dalam 20% off kot. aku pun dah lupa, yang ni aku bli time promo so dapat beli dengan harga dalam RM97++ gitu-gitu ler.


fungsi dia ala-ala memutihkan gitu ler. aku bukan nak putih melepak macam si adira ke emma maembong ke anzalna ke, tapi just nak bagi muka nampak berseri di siang hari. kulit aku ni macam kena cursed kot, siang-siang kusam giler maybe sebab panas and asyik berpeluh je, bila malam baru la okey nampak cerah sikit. hehe. 

Oleh itu, daku telah ber"pinky promise" dengan diri sendiri untuk minum Taut White everyday without miss it. Harini adalah second day aku minum benda alah ni. 


Frankly speaking, the taste memang tak sedap if shake dengan air kosong and tak berapa nak larut. TW ni dalam bentuk serbuk 1.2g berat/stick. So sayang yang tak habis larut tu, aku shake lagi skali sampai la yang tak larut tu aku sedut sampai dalam perut ni hah. rugi la klu tak telan habisan. hehe.
second day, aku hentam curah TW dalam air vitagen. erkk, boleh ke? hahaha. ada aku kesah???

TW ni boleh shake dalam LAC Taut collagen drink (ni aku tak beli, mahal), water or fruit juice. Thus, aku considered vitagen as fruit juice. hahaha. kata kauuu. Sedap la rasa vitagen. hehe. nanti aku update after aku dah telan sekotak ni or after aku telan 2 kotak. sila berdoa yang aku rajin nak pour, shake, drink TW ni. 



p/s: aku banyak lagi oiii produk GNC ni yang aku kena telan. mati la, expired nak dekat ni sayang la kalau tak habis. uhukssss..



Sep 21, 2013

Jalan-jalan: Tanjung Balau, Kota Tinggi. Johor

Jalan-jalan: Tanjung Balau, Kota Tinggi.

Dah setahun aku jadi orang Johor ni, tapi tak pernah pergi jalan-jalan, eh ye ke? maksudnya jalan-jalan version JJCM @ jalan-jalan cari makan.

Di sebabkan aku ada "tourist guide" percuma nih, kami the-computational-chem-group ni pergilah JJCM versi Raya ni ke Kota Tinggi. The truth, this is my first time. Haha called me jakun. Me don't care.

#throwback #tanjungbalau #kota tinggi  
jalan-jalan "mengketadarah"...muahahaha|feldaadela|tanjungbalau|lapartakmakanlagi|makansampaimuntah
on the way to felda Adela, beraya vs lunch di rumah Zek comel. hehe. thanks zek menyambut kami yang kebuluran masa tu. Btw, glamor you nama felda tu, hehehe nasib bukan nama felda ADELE. 

tanjung balau|mendung|dgnbjrayabagai|nanad|imah|zek|faza
cuaca mendung vs panas mengalukan kedatang kami. 

kami-the-comp-chem-group at tanjung balau again|releasestresskunoonn
kami Imah-Nanad-me-Faza. Cun kan pergi pantai dengan baju raya. Kau mampu??. ahaksss

tanjung balau|jjcm|creditpictonanad
Si baju biru, Zek comel. Muka gembira dapat makan free kat rumah Zek tadi. Hehe.

After tu, we heading to rumah abang Zek pulak, makan open house pulak. Jangan di tanya berapa KG berat naik. Stress. Huhu. But fun and berbaloi. Hehe. Aku rasa aku kena lebih explore Johor ni. any suggestion tempat menarik orang Johor??



May 31, 2013

Kredit to Nanad aka adik kembar.. kembar ke???...

Hi assalamualaikum..

it's been ages since last updated...thanks to my-so-called-twins-nanad aka  nadiaz namikaze  for her kindness to godek-godek this blog.. berhabuk sudah..

thanks again adik nanad..ok fine..she's adik..im the so-called-kakyong

#throwback....

during kenduri bff mak...mak ai ada bff u..heee ;)

 The Siblings + Ayah
The-Tembam+Sibling...pic takde kena mengena dengan entri


and yes i've been to Big Bad Wolf@bbw at danga city mall..dalam time study week...yes time study week masih ada masa untuk berjimba-jimba and yesss im budak sekolah balik....at this age masih bersekolah lagi..phewwww.....




Wajah Baru

Assalamualaikum.

I'll have my organic chemistry exam this coming Monday yet I'm editing Kak Yong's blog.

As a result, her blog looks like a twin of mine.
Ok, here's my blog. NadiazNamikaze.

Bye Kak Yong.
All the best exam.
xoxo.

-Nanad
There was an error in this gadget