Dec 30, 2013

AZAM BARU???

sooooooo cliche kan.. every year kot asyik dok ber azam baru je..tapi tak pernah tercapai. Well, kita as muslim sebenarnya tak elok nak celebrate new year bagai ni, better sambut hijrah kan. but it is not a sin pun kalau kata nak ada azam tiap-tiap hari pun. untuk aku, kedatangan 2014 bemaksud umur baru, umur semakin semakin bertambah tapi persoalan nye, adakah seiring peningkatan usia bertambah jugak ke amalan kebaikan aku? huhuhu..yang ni bila fikir balik, banyak nye aku lalai, tak hargai masa sebaik mungkin. 
so as in now, even tak masuk 2014 pun lagi, dah kena berubah ke arah lebih baik, well susah nak berubah bila dah jadi darah daging kan. but better slow than never. 


Add caption

here we go;

2014
  • harap dapat tingkatkan amal ibadat, amal jariah, kurangkan dosa yang tak patut tu.
  • kurangkan sifat lalai, buang masa, manage masa betul-betul.
  • jaga kesihatan..eat healthy food..3L plain water..workout..etc
  • siapkan keje a.s.a.p
  • berjimat cermat...saving for future :)








  • .travel????
  • kawen??
  • anak??
  • rumah??
and the list goes bla...bla..bla

the key is be better each day, each second. 

p/s:::all yang yellowish tu, berkurun lagi kot nak tercapai, even sedar diri umur patut anak dah 2..hahaha..
There was an error in this gadget